Balannz +

Wendy Roosen

Wendy is afgestudeerd als maatschappelijk werker en als systeemcounselor bij Rapunzel in Diest.  Ze is aspirant-lid van de Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling.

Als maatschappelijk werkster startte Wendy in 2000 bij Begeleid Wonen Tienen, waar ze zelfstandig wonende mensen met een beperking ondersteunt in het dagdagelijkse leven. Vooral vanuit het begeleiden van multiprobleemgezinnen heeft ze de nodige expertise opgebouwd om kortbij het verhaal van mensen te blijven en te kunnen invoegen waar nodig, om te werken met de tools die een gezin of een persoon heeft, met hun beperkingen en hun talenten.

Zelf werd Wendy geconfronteerd met een grote verlieservaring, waarna ook haar boot wat ronddobberde, soms in troebel stil water, dan weer in wilde stromingen.  Zo combineert ze nodige kennis met een doorleefde levenswijsheid. Vanuit haar eigen geschiedenis heeft ze mogen ervaren hoe belangrijk bewustzijn is om ondanks alles toch een gelukkig leven te kunnen opbouwen en niet vast te blijven zitten in de moeilijkheden en beslommeringen van het leven.

Als systeemcounselor vertrekt Wendy vanuit het systemisch gedachtegoed. Ze werkt met jou als persoon in relatie tot je verschillende rollen binnen jouw unieke context: jouw relatie, jouw gezin, jouw familie, jouw werkkring, jouw vrienden … Er kunnen elementen van meditatie, lichaamswerk en mindfulness geïntegreerd worden in de therapie. Indien nodig en in overleg met jou wordt er tevens samengewerkt met je huisarts, je therapeut, een andere hulpverlener, de school, de kinesistherapeut … 

Doelgroep:

Levensvragen met een psychosociale achtergrond, geen psychiatrische stoornissen.

Verlieservaring zoals een scheiding, een ontslag, verlies van gezondheid, verlies van een dierbare …

Voor wie inzicht wil krijgen in eigen denken, voelen, handelen en beleven, in eigen waarden en normen, innerlijke conflicten, onzekerheden ...

Voor wie verandering wil in zijn leven, meer zelfvertrouwen wil, meer bewustzijn wil ontwikkelen.

Bij kinderen en jongeren vertaalt zich dat in thema’s zoals: hoe omgaan met pesten? Hoe bewaak ik mijn grenzen? Wat met faalangst? Wat met woede, verdriet, spanning, schoolse problemen, verlies, ziekte ... Hoe ga ik om met de echtscheiding van mijn ouders?

Wendy: "Ik zal de rode draad in je proces vasthouden, je begeleiden en ondersteunen, je feedback en advies geven, je laten nadenken en voelen, je helpen om je bewustzijn te verruimen, om je tot inzicht te brengen en je je bewust te laten worden van je tools, je talenten en je beperkingen zodat je jezelf beter leert kennen en je beter of anders leert omgaan met je emoties, met problemen en met het leven."

Praktisch:

Tarief: 55 euro

Contact Wendy: 0468 09 72 03

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x