Balannz +

Groepslessen

Balannz+ Studio

Iedereen aan het bewegen! Met respect voor ieders droom, doel en beperking ...

Kort en bondig onze droom.

We zijn trots om onze Balannz+ studio voor te stellen als deel van de praktijk. Uniek is dat de multidisciplinaire samenwerking doorsijpelt tot in de groepssessies en dat de link met een therapeut, indien nodig, snel gemaakt kan worden. 

Jong of oud, beginnend of gevorderd, iedereen welkom! 

Meer info of inschrijven op studio@balannzplus.be

Indien je wenst, kan je steeds een proefles volgen. Gelieve deze via de link hieronder te boeken, en als 'reden' proefles bij te vermelden.


Core and strenght for Runners

Core and Strenght for Runners

Volledige lichaamstraining speciaal ontwikkeld voor lopers. Core, kracht, mobiliteit en flexibiliteit zijn de kernwoorden. Dit helpt je om je sneller en efficiënter te lopen en de kans op blessures drastisch te verminderen.

Praktisch:

Woensdag 18.00 tot 19.00

Tarief: 120 euro voor 10 beurten

max. 10

Onze specialist: Bridget Brady

Circuit training

Functional circuit training: 

Combinatie van cardiovasculaire training (uithouding voor hart en longen), functionele krachttraining, stabiliteits- en core- oefeningen, flexibiliteit en krachtoefeningen in een intense en aanmoedigende sfeer. 

We organiseren dit 's morgens en 's avonds:

Morning Functional circuit training:

Verhoog je energieniveau van de dag zonder caffeïne of extra suikers. Een echte boost voor je metabolisme en een perfecte manier om gewicht te verliezen op een leuke manier.

Evening Functional circuit training:

Helpt je te ontstressen op het einde van je dag en gewicht te verliezen op een leuke manier.

Praktisch

Morning: woensdag 9.30u tot 10.30u 

Evening: woensdag 19.30u tot 20.30u en vrijdag om 18.00u tot 19.00u

Tarief: 120 euro voor 10 beurten

max. 10 -12 personen

Onze specialist: Bridget Brady

Gewichtsverlies PT

Om te trainen met het oog op gewichtsverlies oefenen we het liefst in kleine groepjes. Is dit je doelstelling, neem je best contact op om ofwel individueel ofwel in kleine groep te trainen.

Praktisch

Individuele training: 55 euro per uur

Small group: 60 euro per uur ( gedeeld door het aantal deelnemers, max. 5 deelnemers)

Onze specialist: Bridget Brady


Pilates

In de Pilates lessen werken we vooral aan core stability (buikspieren en rugspieren), een correcte stability en algemene flexibiliteit. De lessen zullen vooral aandacht bieden aan de balans tussen een gezond en sterk lichaam. Elke les leggen we de nadruk op 1 van de 6 bouwstenen van classical pilates: ademhaling, concentratie, center, controle, precisie of flow. Zo hebben we een duidelijke focus en bouwen we consequent op naar een fit lichaam waarin al deze elementen natuurlijk samenwerken.

In Pilates wordt er tevens sterk gewerkt op bekkenbodemspieren. Bij problemen of vragen kan er hier steeds beroep gedaan worden op de bekkenbodemspecialist Ann.

Praktisch:

Pilates gaat door op zondagvoormiddag, ofwel om 9 uur, ofwel om 10uur

10 beurten kaart is 120 euro en is 13 lesweken geldig

Het is raadzaam om binnen 1 reeks, niet te veel lessen over te slaan.

Onze specialist: Marjolein Hendrickx

Typ10

Vanaf 9 jaar kunnen kinderen op een speelse manier leren blind typen. Dit is ook toegankelijk voor kinderen met leer- en/ of ontwikkelingsproblemen.

Praktisch:

Vanaf 15 januari, op woensdag namiddag. Om 14 uur of om 17uur.

Prijs: 200 euro

Meer info op catherine@balannzplus.beOnze specialist: Catherine Smeets en Caroline Buys

Small group training op maat

Je kan zelf een groepje samenstellen om bepaalde doelen te halen. Deze doelen kunnen jullie zelf bepalen, en hier zal Bridget rond werken met een groepsenergie die je stimuleert, maar met de kleinschaligheid die de begeleiding perfectioneert.

Onze specialist: Bridget Brady

Yoga

Yin Yoga

Bij Yinyoga kan je terecht als je nood hebt aan een relatief rustige les. De focus ligt hier op tijd nemen voor je lichaam door diep en lang te stretchen. In Yin yoga worden houdingen langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Door merendeels zittende en liggende houdingen voor een langere periode aan te houden, worden de gewrichten en het bindweefsel gestretcht. Yin yoga is dan ook dé manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en versterken.

Praktisch:

Yin yoga zal op donderdagavond georganiseerd worden van 20.00 tot 21.00u en bij voldoende interesse is woensdagvoormiddag ook een optie.

Tarief: 10 beurten voor 120 euro, deze is 13 lesweken geldig

Onze specialist: Jolien

Viniyoga

Je lichaam voelen
Je adem voelen
Je lichaam bewegen in alle mogelijke richtingen op het ritme van je adem
De beweging volgt de adem, je adem voert de beweging aan
Van moment tot moment voelen wat je lichaam je vertelt
Oefenen met de juiste inspanning, altijd rekening houdend met je mogelijkheden
Ontspannen in de inspanning

De term Viniyoga duidt de benadering van Yoga aan waarbij men de middelen van yoga gebruikt die het beste passen bij een individu. In die zin kan iedereen die wil, yoga beoefenen. Iedereen ademt, dus iedereen kan yoga doen. Lenig zijn hoeft niet, al zal yoga je wel leniger maken.

Elke groepsles bevat zowel yogahoudingen (āsana’s), oefeningen met de adem (prāṇāyāma) als relaxatie en meditatie. Is een groepsles voor jou niet geschikt, maak dan een afspraak voor een privéles waarin we inzoomen op je persoonlijke behoeftes.

Je krijgt een gedetailleerd oefenschema mee naar huis om zelfstandig te oefenen. Dagelijks oefenen houdt je lichaam gezond, sterk en soepel, en je denken helder, geconcentreerd en rustig. Hierdoor verhoogt de kwaliteit van je leven op alle vlakken.

Praktisch:

Dinsdag avond van 20.00 tot 21.30uur.

Elke les wordt 2 weken na elkaar gegeven. De lessen bouwen op, daarom is het goed om niet te veel lessen over te slaan.

Tarief: een reeks van 10 lessen is 140 euro. 

Onze specialist: Diederik Bauwens

Kundalini yoga

De yoga van het bewustzijn, zo wordt kundalini yoga ook wel eens beschreven. Deze vorm van yoga is compleet en afwisselend: nu eens meditatief en ontspannend, dan weer uitdagend en fysiek. Hierdoor is deze vorm van yoga bijzonder voedend voor mind, body & soul.

Via ademhaling, beweging, meditatie en mantra kom je dichter bij jezelf. Bij deze vorm van yoga komt zeker ook spiritualiteit kijken. De kundalini energie bevindt zich aan de basis van de wervelkolom. We trachten via oefeningen deze energie terug te leren voelen, herkennen, en activeren.

Praktisch:

De kundalini yoga zal vrijdag om 20u starten tot 21.30u. Voor wie wil is er aansluitend een kopje thee.

Tarief: Als je inschrijft voor een reeks kost een les 12 euro.

Het is tevens mogelijk om een 10 beurtenkaart te kopen voor 120 euro.

Een losse les kost 15 euro.

Onze specialist: Shirley Adams

Zwangerschapsyoga

Bewegen tijdens de zwangerschap heeft veel voordelen, zowel mentaal als fysiek. Je meer bewust worden van je nieuwe lichaam en hierin een nieuwe balans vinden zijn de voordelen van yoga tijdens de zwangerschap. Deze positieve vibe geef je ook door aan je kindje. 

Praktisch:

Vanaf 16 weken zwangerschap kan je mee instappen met de lessen. De focus ligt op de ademhaling en houdingen, waar je ook tijdens je weeën gebruik van kan maken.

De zwangerschapsyoga zal op maandag van 18u tot 19u doorgaan.

Tarief: 60 euro voor 5 lessen of 15 euro voor een losse les.

Onze specialist: Griet Schyvens

Kinderyoga

Een avontuur wacht op je! We voelen ons vrij als een vogel! Ons lichaam wordt soepeler! Ons evenwicht en concentratie trainen we. We leren wie we zijn, wat we kunnen en wat we willen. We spelen met ademhaling, visualisatie, beweging en spel... Kinderyoga is gewoon super leuk om te doen!

Praktisch:

De kinderyoga gaat door op vrijdag na het school om 15.15u en duurt tot 16 u. Vanaf januari starten we een reeks in het schooltje van Oplinter

Tarief: 40 euro voor 5 beurten.

Onze specialist: Els Mottoul

Poweryoga

Poweryoga is voornamelijk geschikt voor mensen die zich met het lichamelijk aspect van yoga willen bezig houden. Het is een actieve dynamische yogavorm waarbij je lichaam uitgedaagd zal worden. Spieren die niet gewend zijn om gebruikt te worden, of door ze op een andere manier te gebruiken maak je je lichaam sterker en flexibeler. Je leert bewust en gecontroleerd ademen. De combinatie van de ademhaling met de houdingen brengen meer energie en beweging in je lichaam en meer ontspanning in je mind. Er zijn steeds vershillende niveaus om de houdingen uit te voeren, zodat er kan gevarieerd worden qua moeilijkheidsgraad.

Praktisch:

De poweryoga gaat door op maandag van 19.15u tot 20.15u

Tarief: 120 euro voor een 10 beurtenkaart, 13 lesweken geldig

Onze specialist: Griet Schyvens

Dans 50+

Dansen geeft kracht en souplesse, zorgt voor een goede houding, coördinatie en conditie. In deze lessen doen we geen ingewikkelde danspassen en je hoeft niet lenig te zijn. Leuke muziek en eenvoudige choreografieën leggen de nadruk op plezier en gezond bewegen. We starten steeds met een goede opwarming, eindigen met een stretching en werken steeds binnen ieders mogelijkheden en tempo. Een gezellige babbel, plezier maken en samen zijn is belangrijk. Voor deze lessen heb je geen danservaring nodig.

Praktisch:

Timing: Vrijdag om 13.30u

Tarief: 10 euro per les 

Onze specialist: Els Mottoul

FitMommy

Fitmommy: op een verantwoorde manier je lichaam herstellen na een bevalling, met de groepsenergie van gelijkgestemden.

Je kan starten vanaf 3 maanden na de bevalling. De belangrijkste voorwaarde is dat de bekkenbodem hersteld is, dit kan in de postnatale kinesitherapie getraind worden. Het is de bedoeling om gradueel je lichaam te trainen om zo oude doelen of nieuwe doelen (terug) te bereiken, maar op een rustige verantwoorde manier.

Praktisch:

Fitmommy wordt op maandag gegeven , 's avonds van 20.30u tot 22.30u.

Tarief: 120 euro voor een 10 beurten kaart (mogelijkheid tot over te dragen naar andere groepslessen)

15 euro voor een losse les

Onze specialist: Griet Schyvens

start to move

Start to move

Een low-impact les speciaal voor zij die wensen fit te worden na bv lange inactiviteit. Deze training bestaat uit oefeningen voor hart en longen die je uithouding voor de dagelijkse activiteiten verbeteren. Dit wordt aangevuld met een mix van aangepaste krachttraining voor sterke gewrichten. Tevens worden er relaxerende oefeningen voor je mobiliteit en flexibiliteit in verwerkt.

Praktisch:

Woensdag en vrijdag van 17.00 tot 17.30u

20 keer een half uur voor 120 euro

vanaf 5 februari

Onze specialist: Bridget Brady

Relaxatie

Dit zal in de toekomst opgestart worden door Ann Neven

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x