Balannz +

Groepslessen

Balannz+ Studio

Iedereen aan het bewegen! Met respect voor ieders droom, doel en beperking ...

Kort en bondig onze droom.

We zijn trots om onze Balannz+ studio voor te stellen als deel van de praktijk. Uniek is dat de multidisciplinaire samenwerking doorsijpelt tot in de groepssessies en dat de link met een therapeut, indien nodig, snel gemaakt kan worden. 

Jong of oud, beginnend of gevorderd, iedereen welkom! 

Meer info of inschrijven op studio@balannzplus.be

Indien je wenst, kan je steeds een proefles volgen. Gelieve deze via de link hieronder te boeken, en als 'reden' proefles bij te vermelden.

Hiervoor rekenen we sinds kort een losse beurt aan, dit bedrag wordt in mindering gebracht bij de aankoop van een beurtenkaart.


Heartfulness

Heartfulness

Voor jezelf zorgen zodat je ook voor anderen kan (blijven) zorgen.

Met de 8 weken heartfulness training, een verdieping van mindfulness, leer je te leven vanuit je hart. Je leert omgaan met de innerlijke criticus, je ontwikkelt de vier hartskwaliteiten (liefdevolle vriendelijkheid, mededogen, gedeelde vreugde en gelijkmoedigheid) naar jezelf en anderen. Je leert omgaan met sterke emoties zoals schuld en schaamte. Je leert jezelf graag te zien en zorg te dragen voor je welzijn. Een geschenk voor jezelf en vandaaruit voor de wereld.

Als je al eens een mindfulness training gevolgd hebt of je al wat gelezen en geoefend hebt met mindfulness of al een eerste ervaring hebt met meditatie, dan kan je je zo aanmelden voor de heartfulness training. Zoniet, of als je twijfelt, dan plannen we na je aanmelding een kort intake gesprek in. Mogelijk krijg je een kleine opdracht, niet om je te scoren maar om terug te koppelen hoe je dit beleefd hebt en of heartfulness op dit moment wel past.

Praktisch:

Zaterdagvoormiddag van 9u tot 12u30 (theepauze halverwege) gedurende 8 weken.

In 2024 komt er nog een heartfulness training. Concrete data zijn nog te bepalen

De training kost 290 euro. Inbegrepen in de prijs zijn: 8 sessies van 3 uur, theepauze halfweg elke sessie, uitgebreide syllabus en digitale audiobestanden om thuis te oefenen. Een proefles is niet mogelijk, maar eventueel kan je een kort vrijblijvend intake gesprek aanvragen.


Mindfulness

Mindfulness

Iedereen wil gelukkig zijn maar heel dikwijls overkomen er ons dingen die ons ongelukkig maken.

Met de mindfulness 8 weken training leren we beter om te gaan met wat het leven brengt. Je leert vaardigheden om minder snel meegesleurd te worden door intense emoties, pijn of stress. Je leert belemmerende gedragspatronen te doorbreken. Je wordt veerkrachtiger tegenover stress, burn-out of depressie. Je leert toch gelukkig te zijn, ook al ervaar je moeilijkheden in je leven.

Deze reeks is voor wie beter wil omgaan met stress, pijn en emoties, wie last heeft van piekeren, zich soms depressief voelt of herval in depressie wil vermijden. Ook wie bewust wil leven vindt hier zijn gading.

Praktisch:

Zaterdagvoormiddag van 9u tot 12u30 (theepauze halverwege) gedurende 8 weken.

De volgende reeks is van 20 januari 2024 tot en met 16 maart. Geen les op 17 februari (krokusvakantie).

De training kost 290 euro. Inbegrepen in de prijs zijn: 8 sessies van 3 uur, theepauze halfweg elke sessie, Mindfulness Werkboek "Krachtig en gelukkig leven in het nu" van David Dewulf, 27 digitale audiobestanden om thuis te oefenen, syllabus en een pdf-versie van mijn boek "Life sucks. Why?". Een proefles is niet mogelijk, maar eventueel kan je een kort vrijblijvend intake gesprek aanvragen.


Fysio meets Pilates

In deze lessen combineren we het beste van 2 werelden, kinesitherapie met pilates. We zullen vooral aan core stability (buikspieren en rugspieren) werken, dit op een wetenschappelijk onderbouwde manier. De lessen zullen vooral aandacht bieden aan de balans tussen een gezond en sterk lichaam.

In Pilates wordt er tevens sterk gewerkt op bekkenbodemspieren. Bij problemen of vragen kan er hier steeds beroep gedaan worden op de bekkenbodemspecialist Ann.

Praktisch:

Maandag avond van 20.15u tot 21.15u 

10 beurten kaart is 125 euro 

Het is raadzaam om binnen 1 reeks, niet te veel lessen over te slaan.

Onze specialist: Kinesitherapeut Lode Lemmelijn

Typ10

Vanaf 9 jaar kunnen kinderen op een speelse manier leren blind typen. Dit is ook toegankelijk voor kinderen met leer- en/ of ontwikkelingsproblemen.

Praktisch:

Bij interesse stuur een mailtje, dit wordt op regelmatige basis aangeboden

Prijs: 220 euro

Meer info op catherine@balannzplus.beOnze specialist: Catherine Smeets en Caroline Buys

Yoga

Gentle flow

Verwacht je in de gentle flow les aan een zachte maar dynamische vorm van yoga. Elke les is weer een beetje anders en bestaat uit staande, zittende en liggende houdingen die zowel op kracht als lenigheid werken. Je beweegt op het ritme van je (eigen) ademhaling waardoor je een gevoel van flow ervaart. Die flow zit niet alleen in het tempo van de bewegingen, maar ook in de focus uit je hoofd en in je lijf brengen: elke les leer je meer vertrouwen op de intelligentie van je eigen lichaam en zo op je intuïtie.

Yin yoga

Yin yoga is een langzame vorm van yoga: de zittende of liggende houdingen worden op een ontspannen manier 3 tot 5 minuten aangehouden. Zo werk je naar de diepere lagen van je lichaam, je bindweefsel/fascia. Yin yoga ziet er heel makkelijk uit, maar vergis je niet! De uitdaging zit in deze vorm van yoga niet in de fysieke inspanning, maar net in het leren loslaten: zowel fysiek kunnen de houdingen na een tijd intenser voelen, als mentaal kom je soms de onrust in je hoofd tegen. Maar eenmaal je vertraging kan toelaten: za-lig!


Praktisch:

Woensdag ochtend:

9.00u - 10.00u: Gentle flow

10.15u - 11.15u: Yin yoga

Tarief: 10 beurten voor 125 euro, deze is 4 maanden geldig

Losse beurten mogelijk aan 14 euro

De proefles kost ook 14 euro en wordt in mindering gebracht bij aankoop van een beurtenkaart.

Onze specialist: Lies Mahy


Kinderyoga

Met onze verbeeldingskracht gaan we op avontuur! Iedere les wacht er een nieuw avontuur op jou! Door afwisseling van yoga-oefeningen, beweging, ademhaling, massage en spel wordt ons lichaam soepeler, onze motoriek en concentratie verbeteren. Tijdens de kinderyoga mogen we zijn wie dat we zijn en ervaren we geen (prestatie)druk. Ga je mee op avontuur naar de Indianen, het regenwoud, de zee,…? 


Praktisch:

Wanneer: op donderdag van 17-18u

Voor wie: Kinderen van 6 tot 8 jaar

We werken steeds per reeksen, contacteer ons voor meer informatie

Onze specialist: Psychomotorisch therapeute Catherine Smeets

Zachte yoga

Zachte yoga is voor iedereen die in de eerste plaats rust en ontspanning zoekt.

Met zachte bewegingen, aangepaste houdingen, ademhalings- en gewaarwordingsoefeningen en ontspanning worden we ons bewust van wat het lichaam ons vertelt, brengen we rust in pijn en brengen we helderheid in een rusteloze geest.

Deze reeks is geschikt voor iedereen die op een heel zachte manier lichaam en geest in harmonie wil brengen. Deze vorm van yoga is in het bijzonder nuttig voor mensen met fibromyalgie/CVS of chronische pijn, mensen met stressproblemen of die herstellen van depressie of burn-out, of die psychosomatische problemen hebben.

De deelnemers worden gevraagd binnen hun grenzen te blijven. De sessies worden aangepast aan de mogelijkheden en beperkingen van de deelnemersgroep.

We volgen de cycli van de natuur zodat elke sessie een ander thema heeft.

Praktisch:

Dinsdagavond van 20u30 tot 21u45, behalve tijdens schoolvakanties.

De zachte yoga is in reeksen, van de kerstvakantie tot de paasvakantie, van de paasvakantie tot de grote vakantie en van september tot de kerstvakantie.

De volgende reeks start op 6 januari 2024 en loopt tot de paasvakantie. Geen les op 13 februari (krokusvakantie). De reeks kost 110 Euro voor 11 sessies.

Een proefles kost 10 Euro maar wordt bij inschrijving voor de reeks van de prijs afgetrokken zodat het een gratis proefles wordt. Als je een sessie mist, kan je die “inhalen” door eens aan te sluiten bij aan een andere groep van Geert, bv de relaxatie de volgende week of de zachte yoga die hij in Leuven geeft.Relaxatie in groep

Relaxatie

Voor wie last heeft van stress en meer tot ontspanning wil komen is er de reeks relaxatie.

Met een combinatie van psychoeducatie, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, aandachtsoefeningen en eenvoudige bewegingen, leer je hoe je tot rust kan komen, te midden alle drukte van het leven.

Deze reeks is voor wie last heeft van stress, (chronische) hyperventilatie, Long COVID, angststoornissen, spierspanningen of CVS/fibromyalgie. Ook bij bepaalde vormen van neurodiversiteit zoals ADHD, ADD en HSP kan deze reeks je elementen aanreiken die je kunnen helpen.

Praktisch:

Dinsdagavond van 19u tot 20u15, behalve tijdens schoolvakanties.

De relaxatie is een reeks van 15 sessies, die in het voorjaar en in het najaar gegeven wordt.

De volgende reeks start op 6 februari en loopt tot en met 4 juni. Geen les op 13 februari (krokusvakantie). De reeks kost 150 Euro.

Een proefles kost 10 Euro maar wordt bij inschrijving voor de reeks van de prijs afgetrokken zodat het een gratis proefles wordt. Als je een sessie mist, kan je die “inhalen” door eens aan te sluiten bij aan een andere groep van Geert, bv de zachte yoga de volgende week of de relaxatie die hij in Leuven geeft.{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x