Balannz +

Groepslessen

Balannz+ Studio

Iedereen aan het bewegen! Met respect voor ieders droom, doel en beperking ...

Kort en bondig onze droom.

We zijn trots om onze Balannz+ studio voor te stellen als deel van de praktijk. Uniek is dat de multidisciplinaire samenwerking doorsijpelt tot in de groepssessies en dat de link met een therapeut, indien nodig, snel gemaakt kan worden. 

Jong of oud, beginnend of gevorderd, iedereen welkom! 

We zijn dan ook trots dat iedereen die bij ons een groepsles geeft, een gedreven opleiding gevolgd heeft. 

Zo kunnen we garanderen dat je met passie en kennis begeleid wordt.


Meer info of inschrijven op studio@balannzplus.be

Indien je wenst, kan je steeds een proefles volgen. Gelieve deze via de link hieronder te boeken, en als 'reden' proefles bij te vermelden.

Hiervoor rekenen we sinds kort een losse beurt aan, dit bedrag wordt in mindering gebracht bij de aankoop van een beurtenkaart.


Parkiboks

Heb je de diagnose Parkinson en wil je graag meer en soepeler bewegen en zo lang mogelijk actief blijven? 

Parkiboks is een "bokstraining", speciaal op maat van jouw sterktes. Je verbetert je stabilteit, je kracht, je coördinatie, je soepelheid...

Deze les wordt georganiseerd door Parkiboks Tienen, en staat onder leiding van 2 kinesitherapeuten, Anne en Lara, en Tom, de bokstrainer.

De les gaat door op maandag avond om 18 uur en kost 80 euro voor een beurtenkaart.

Wens je meer informatie hierover, kan je best een mailtje sturen naar

anne@balannzplus.be

lara.pennings@hotmail.com


Bootcamp

Bootcamp Intermediate

Ontdek onze nieuwste groepsles die zich volledig richt op functionele oefeningen: Bootcamp Intermediate! In slechts 50 minuten bieden we een intensieve total body workout. Ervaar de kracht van opeenvolgende functionele oefeningen ontworpen om elk deel van je lichaam uit te dagen. Lode zorgt voor een motiverende omgeving, waarin je jouw kracht en stabiliteit naar een beter niveau kunt brengen. Schrijf je nu in en til je functionele training naar een hoger niveau!

Bootcamp Intermediate Highlights:

  • Functionele Oefeningen: Focus op het verbeteren van kracht, stabiliteit en flexibiliteit.
  • Efficiëntie: Krijg maximale resultaten in korte, krachtige sessies.

Bij Balannz+ streven we naar een gebalanceerde benadering van fitness, en Bootcamp Intermediate is de perfecte aanvulling op ons diverse lesaanbod. Sluit je aan bij deze krachtige functionele training en ontdek de voordelen voor je wellness!

Praktisch

Op woensdag avond om 17 uur

150 euro voor een 10 beurtenkaart, gedurende 4 maanden geldig.

Er zal een maximum van 8 deelnemers gehanteerd worden, waardoor we een goede opvolging kunnen garanderen. 

Onze specialist: Lode Lemmelijn

Bootcamp Advanced

Nieuwste toevoeging aan ons uitgebreide aanbod van groepslessen: "Bootcamp Advanced"!

Bootcamp Advanced: Een Total Body Workout van 50 minuten! 

Ben je op zoek naar een uitdagende workout die je hele lichaam op de proef stelt en je kracht en uithoudingsvermogen naar hoger niveau brengt? Dan is Bootcamp Advanced precies wat je nodig hebt! Deze dynamische groepsles is ontworpen om functionele oefeningen te combineren die elkaar snel opvolgen, waardoor je een complete workout krijgt in slechts 50 minuten.

Tijdens deze energieke sessie wisselen cardio- en krachtoefeningen elkaar af, waardoor je hartslag omhoog gaat terwijl je spieren worden uitgedaagd. Onze ervaren kinesitherapeut Lode Lemmelijn zorgt voor een motiverende sfeer en past de intensiteit aan, zodat ieder op eigen niveau uitgedaagd wordt. Of je nu werkt aan het verbeteren van je conditie, het opbouwen van kracht of het verbranden van calorieën, Bootcamp Advanced biedt een veelzijdige training voor iedereen, al is een zekere basisconditie wel vereist.

Bootcamp Advanced Highlights:

  • Total Body Workout: Elk aspect van je lichaam wordt aangepakt, van top tot teen.
  • Efficiëntie: In slechts 50 minuten bereik je maximale resultaten.
  • Kracht en Uithoudingsvermogen: Verbeter je algehele kracht en uithoudingsvermogen.
  • Motiverende Groepssfeer: Train samen met gelijkgestemden en laat je inspireren.

Na elke Bootcamp sessie zul je de positieve impact op je kracht en fitheid ervaren. Deze les is de perfecte aanvulling op ons diverse groepslesaanbod en past goed in een gebalanceerd trainingsprogramma.

Bij Balannz+ geloven we in het creëren van een gezonde en ondersteunende gemeenschap. Samen zetten we stappen naar een sterker, fitter en gezonder leven. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij Bootcamp Intermediate en samen te werken aan jouw fitnessdoelen!

Praktisch

Op woensdag avond om 18 uur (vanaf 24/1)

150 euro voor een 10 beurtenkaart, gedurende 4 maanden geldig

Er zal een maximum van 8 deelnemers gehanteerd worden, zodat we een correcte opvolging kunnen garanderen.

Onze specialist: Lode Lemmelijn


Heartfulness

Heartfulness

Voor jezelf zorgen zodat je ook voor anderen kan (blijven) zorgen.

Met de 8 weken heartfulness training, een verdieping van mindfulness, leer je te leven vanuit je hart. Je leert omgaan met de innerlijke criticus, je ontwikkelt de vier hartskwaliteiten (liefdevolle vriendelijkheid, mededogen, gedeelde vreugde en gelijkmoedigheid) naar jezelf en anderen. Je leert omgaan met sterke emoties zoals schuld en schaamte. Je leert jezelf graag te zien en zorg te dragen voor je welzijn. Een geschenk voor jezelf en vandaaruit voor de wereld.

Als je al eens een mindfulness training gevolgd hebt of je al wat gelezen en geoefend hebt met mindfulness of al een eerste ervaring hebt met meditatie, dan kan je je zo aanmelden voor de heartfulness training. Zoniet, of als je twijfelt, dan plannen we na je aanmelding een kort intake gesprek in. Mogelijk krijg je een kleine opdracht, niet om je te scoren maar om terug te koppelen hoe je dit beleefd hebt en of heartfulness op dit moment wel past.

Praktisch:

Zaterdagvoormiddag van 9u tot 12u30 (theepauze halverwege) gedurende 8 weken.

In 2025 komt er nog een heartfulness training. De nieuwe data zijn: start 25 januari tot en met 22 maart, geen les tijdens de krokusvakantie.

De training kost 290 euro. Inbegrepen in de prijs zijn: 8 sessies van 3 uur, theepauze halfweg elke sessie, uitgebreide syllabus en digitale audiobestanden om thuis te oefenen. Een proefles is niet mogelijk, maar eventueel kan je een kort vrijblijvend intake gesprek aanvragen.


Mindfulness

Mindfulness

Iedereen wil gelukkig zijn maar heel dikwijls overkomen er ons dingen die ons ongelukkig maken.

Met de mindfulness 8 weken training leren we beter om te gaan met wat het leven brengt. Je leert vaardigheden om minder snel meegesleurd te worden door intense emoties, pijn of stress. Je leert belemmerende gedragspatronen te doorbreken. Je wordt veerkrachtiger tegenover stress, burn-out of depressie. Je leert toch gelukkig te zijn, ook al ervaar je moeilijkheden in je leven.

Deze reeks is voor wie beter wil omgaan met stress, pijn en emoties, wie last heeft van piekeren, zich soms depressief voelt of herval in depressie wil vermijden. Ook wie bewust wil leven vindt hier zijn gading.

Praktisch:

Zaterdagvoormiddag van 9u tot 12u15 (theepauze halverwege) gedurende 8 weken.

De volgende reeks is van 21 september tot 23 november. Geen les op 12 oktober en 2 november.

De training kost 290 euro. Inbegrepen in de prijs zijn: 8 sessies van 3 uur, theepauze halfweg elke sessie, Mindfulness Werkboek "Krachtig en gelukkig leven in het nu" van David Dewulf, 27 digitale audiobestanden om thuis te oefenen, syllabus en een pdf-versie van mijn boek "Life sucks. Why?". Een proefles is niet mogelijk, maar eventueel kan je een kort vrijblijvend intake gesprek aanvragen.


Fysio meets Pilates

In deze lessen combineren we het beste van 2 werelden, kinesitherapie met pilates. We zullen vooral aan core stability (buikspieren en rugspieren) werken, en dit op een wetenschappelijk onderbouwde manier.

De lessen zullen vooral aandacht bieden aan de balans tussen een gezond en sterk lichaam.

In Pilates wordt er tevens sterk gewerkt op bekkenbodemspieren. Bij problemen of vragen kan er hier steeds beroep gedaan worden op de bekkenbodemspecialist Ann.

Praktisch:

Maandag avond van 20.15u tot 21.15u 

10 beurten kaart is 125 euro 

Het is raadzaam om binnen 1 reeks, niet te veel lessen over te slaan.

Onze specialist: Kinesitherapeut Lode Lemmelijn

Typ10

Typ 10

Vanaf 9 jaar kunnen kinderen op een speelse manier leren blind typen. Dit is ook toegankelijk voor kinderen met leer- en/ of ontwikkelingsproblemen.

Praktisch:

Bij interesse stuur een mailtje, dit wordt op regelmatige basis aangeboden

Prijs: 220 euro

Meer info op catherine@balannzplus.beOnze specialist: Catherine Smeets en Caroline Buys

Yoga

Yinyoga

Yinyoga is een langzame vorm van yoga: de zittende of liggende houdingen worden op een ontspannende manier 3 tot 5 minuten aangehouden. Zo werk je naar de diepere lagen van je lichaam, je bindweefsel/ fascia. Yinyoga ziet er heel gemakkelijk uit, maar vergis je niet. De uitdaging bij deze vorm van yoga zit in het loslaten, zowel fysiek als mentaal. Maar eenmaal je vertraging kan toelaten: Zalig!

Praktisch

Woensdag avond:

20.15u - 21.15u: Yin yoga


Tarief: 10 beurten voor 125 euro, 4 maanden geldig.

Losse beurt mogelijk voor 14 euro.

Proefles mogelijk voor 14 euro, dewelke wordt terugbetaald bij aankoop van een beurtenkaart.

Onze specialist: Lies Mahy


Gentle flow

Verwacht je in de gentle flow les aan een zachte maar dynamische vorm van yoga. Elke les is weer een beetje anders en bestaat uit staande, zittende en liggende houdingen die zowel op kracht als lenigheid werken. Je beweegt op het ritme van je (eigen) ademhaling waardoor je een gevoel van flow ervaart. Die flow zit niet alleen in het tempo van de bewegingen, maar ook in de focus uit je hoofd en in je lijf brengen: elke les leer je meer vertrouwen op de intelligentie van je eigen lichaam en zo op je intuïtie.

Praktisch:

Woensdag ochtend:

9.15u - 10.15u: Gentle flow


Tarief: 10 beurten voor 125 euro, deze is 4 maanden geldig

Losse beurten mogelijk aan 14 euro

De proefles kost ook 14 euro en wordt in mindering gebracht bij aankoop van een beurtenkaart.

Onze specialist: Lies Mahy


Kinderyoga

Met onze verbeeldingskracht gaan we op avontuur! Iedere les wacht er een nieuw avontuur op jou! Door afwisseling van yoga-oefeningen, beweging, ademhaling, massage en spel wordt ons lichaam soepeler, onze motoriek en concentratie verbeteren. Tijdens de kinderyoga mogen we zijn wie dat we zijn en ervaren we geen (prestatie)druk. Ga je mee op avontuur naar de Indianen, het regenwoud, de zee,…? 


Praktisch:

Wanneer: op donderdag van 17-18u

Voor wie: Kinderen van 6 tot 8 jaar

We werken steeds per reeksen, contacteer ons voor meer informatie

Onze specialist: Psychomotorisch therapeute Catherine Smeets

Zachte yoga

Zachte yoga is voor iedereen die in de eerste plaats rust en ontspanning zoekt.

Met zachte bewegingen, aangepaste houdingen, ademhalings- en gewaarwordingsoefeningen en ontspanning worden we ons bewust van wat het lichaam ons vertelt, brengen we rust in pijn en brengen we helderheid in een rusteloze geest.

Deze reeks is geschikt voor iedereen die op een heel zachte manier lichaam en geest in harmonie wil brengen. Deze vorm van yoga is in het bijzonder nuttig voor mensen met fibromyalgie/CVS of chronische pijn, mensen met stressproblemen of die herstellen van depressie of burn-out, of die psychosomatische problemen hebben.

De deelnemers worden gevraagd binnen hun grenzen te blijven. De sessies worden aangepast aan de mogelijkheden en beperkingen van de deelnemersgroep.

We volgen de cycli van de natuur zodat elke sessie een ander thema heeft.

Praktisch:

Dinsdagavond van 20u30 tot 21u45, behalve tijdens schoolvakanties.

De zachte yoga is in reeksen, van de kerstvakantie tot de paasvakantie, van de paasvakantie tot de grote vakantie en van september tot de kerstvakantie.

De volgende reeks start op  3 september 2024 en loopt tot de kerstvakantie. Geen les tijdens de herfstvakantie. De reeks kost 150 euro voor 15 sessies.

Een proefles kost 10 Euro maar wordt bij inschrijving voor de reeks van de prijs afgetrokken zodat het een gratis proefles wordt. Als je een sessie mist, kan je die “inhalen” door eens aan te sluiten bij aan een andere groep van Geert, bv de relaxatie de volgende week of de zachte yoga die hij in Leuven geeft.start to move

Start to move

Een low-impact les speciaal voor zij die wensen fit te worden na bv lange inactiviteit. Deze training bestaat uit oefeningen voor hart en longen die je uithouding voor de dagelijkse activiteiten verbeteren. Dit wordt aangevuld met een mix van aangepaste krachttraining voor sterke gewrichten. Tevens worden er relaxerende oefeningen voor je mobiliteit en flexibiliteit in verwerkt.

Praktisch:

Woensdag  19.00u tot 19.45u

Voor een 10 beurtenkaart: 

Een proefles kost 14 euro en wordt verrekend als je een beurtenkaart koopt.

vanaf 24/1/2024

Onze specialist: Daphné Polleunis

Relaxatie in groep

Relaxatie

Voor wie last heeft van stress en meer tot ontspanning wil komen is er de reeks relaxatie.

Met een combinatie van psychoeducatie, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, aandachtsoefeningen en eenvoudige bewegingen, leer je hoe je tot rust kan komen, te midden alle drukte van het leven.

Deze reeks is voor wie last heeft van stress, (chronische) hyperventilatie, Long COVID, angststoornissen, spierspanningen of CVS/fibromyalgie. Ook bij bepaalde vormen van neurodiversiteit zoals ADHD, ADD en HSP kan deze reeks je elementen aanreiken die je kunnen helpen.

Praktisch:

Dinsdagavond van 19u tot 20u15, behalve tijdens schoolvakanties.

De relaxatie is een reeks van 15 sessies, die in het voorjaar en in het najaar gegeven wordt.

De volgende reeks start op 3 september tot de kerstvakantie. Geen les tijdens de allerheiligenvakantie. De reeks kost 150 Euro.

Een proefles kost 10 Euro maar wordt bij inschrijving voor de reeks van de prijs afgetrokken zodat het een gratis proefles wordt. Als je een sessie mist, kan je die “inhalen” door eens aan te sluiten bij aan een andere groep van Geert, bv de zachte yoga de volgende week of de relaxatie die hij in Leuven geeft.{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x