Balannz +

Hyperventilatie

Hyperventilatie, zoveel meer dan goed ademen...

Hyperventilatie: "een kadootje van ons lichaam"
Stress, en de impact op ons functioneren, op ons lichaam, op ons denken,...
Stress kan zeker ook een positief effect hebben, zolang het acuut is, zolang het tijdelijk is. 
Het helpt ons op die momenten om onszelf te overtreffen, we kunnen dankzij stresshormonen onze 'zone' even stretchen, zodat we meer aankunnen, zowel mentaal als fysiek, bv tijdens een sportwedstrijd, een onverwachte eenmalige deadline,...
Maar als stress chronisch wordt, ontstaan er klachten, waaronder hoofdpijn, buikpijn, spierpijn, wazig hoofd, hartkloppingen, druk op de borst.. 
En vaak is de link met stress niet direct duidelijk, juist omdat dit misschien heel langzaam gesluimerd heeft. 
Het zou ook kunnen dat je door de chronische stress heel oppervlakkig gaat 'over'- ademen. 
Dit gebeurt meestal onopvallend, waardoor de lichamelijke klachten ons ongerust maken, met vaak heel veel onderzoeken tot gevolg. Als dan blijkt dat al deze onderzoeken niets aan het licht brengen, is dit voor veel mensen heel frustrerend en ontmoedigend.
Dat is het moment dat mensen bij ons komen aankloppen: " De dokter zegt dat ik stress heb, maar ik denk het niet, hoor.."
En daarom is er de biofeedback. Indien we ons lichaam niet meer goed aanvoelen, lijkt het alsof de connectie doorbroken is tussen hoofd en lijf.
We kunnen via een uiterst geavanceerd medisch toestel 
( http://www.mindmedia.com ) in kaart brengen of dit een oorzaak zou kunnen zijn van je klachten. Via verschillende parameters kunnen we je stressbestendigheid meten. 
Tevens kunnen we via deze meting je hartcoherentie meten, waardoor je later met een gratis app dit zelf thuis kan verderzetten. 
Hartcoherentie wordt meer en meer onderzocht in wetenschappelijke research, en is veelbelovend in vele opzichten, het geeft beterschap bij meerdere fysieke klachten waarvoor niet steeds een duidelijke oorzaak gevonden wordt.
Blijkt dat chronisch hyperventilatie de oorzaak is van je klachten werk ik volgens een zelf ontwikkeld protocol. 
Dit protocol bestaat uit:
   theoretische uiteenzetting van hoe ons lichaam reageert
uitleg over mindset, en hoe we terug impact krijgen op ons denken; 
relaxatietechnieken, 
(zelf)hypnose, 
manuele relaxatie-technieken,...
Het heeft geen zin om enkel te leren 'goed ademen' indien dit een gevolg is van de rest wat er in je leven afspeelt. 
Je kan hyperventilatie beschouwen als een kado van je lichaam: "Het vertelt jou dat indien je hoofd geen neen kan zeggen, je lichaam dit wel doet" . Op zo'n manier dat je duidelijk gemaakt wordt dat je iets moeten veranderen. Blijven leven zoals je nu doet en af en toe diep in en uitademen strooit zand in de ogen, je kan jezelf eventjes fixen, maar ons lichaam zal steeds harder roepen, totdat we gaan luisteren. 
Dus neem je kadootje aan, en doe er iets mee. Het wilt je iets heel belangrijk duidelijk maken.
Ik begeleid je graag in dit traject. 
Ann Neven


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x