Balannz +

Bekkenbodem

Bekkenbodem

Lukt dit nog goed zonder angst te moeten hebben voor een 'accidentje', dan moet je niet verder lezen...

Postnatale kinesitherapie en pelvische reëducatie hebben een hele evolutie doorgemaakt de voorbije jaren.

Daarom is er een specialisatie op punt gezet door onze beroepsvereniging met als titel "bijzondere bekwaamheid in de perinatale kinesitherapie en de pelvische reëducatie". Hierin wordt de nadruk gelegd op de specifieke vereisten die deze begeleiding vraagt.

Elke jonge en oudere mama weet hoe belangrijk de bekkenbodemspieren zijn. Deze zorgen voor een stabiliteit die vanuit onze bekkengordel de rest van de rug mee ondersteunt. Tevens houden ze alles netjes op zijn plaats en zorgen ze ervoor dat we een droge broek hebben. Ja, ook als we eens samen met de jongste de trampoline op willen. Indien we niet enkel mama willen zijn, maar tevens ook nog wat plezier met onze partner willen maken, komt de veerkracht van deze spieren zeker van pas. Volgens de Oosterse wetenschap start onze Kundalini energie ook vanuit dit magisch bekken. Maar wat moeten we hier nu mee? Hoe werkt dat daar beneden? Of toch maar beter nog wat zwijgen en negeren, tot het vanzelf betert.... Geen paniek, niet alle mamas hebben problemen met hun onderkant. Nog niet althans... want indien je een beetje verder in de tijd vooruit kijkt, zou het toch leuk zijn dat je in de winkel niet opnieuw naar de pamperafdeling zou moeten gaan? Toch?

Alhoewel er wel veel moeite gedaan wordt om wat openheid te creëren, heerst er zowel met patiënten als met zorgverstrekkers.nog een ongelooflijk taboe rond deze zone.

Postnatale begeleiding zorgt ervoor dat je terug stabiliteit krijgt in je bekken, terug stevigheid in je buik, in je onderrug en misschien ook wel terug in je hoofd en in je bed. En moest onze levensenergie, Chi, hier ook terug meer van gaan stralen, zou toch super zijn, niet?;-)

Niet enkel na een bevalling kan je problemen krijgen met de bekkenbodemspieren, maar ook mannen kunnen na een prostaatoperatie, met incontinentie problemen of met seksuele problemen baat hebben met pelvische reëducatie.

In onze praktijk kan je bij Ann Neven terecht. Zij heeft een 'bijzonder bekwaamheidsattest" behaald in de perinatale begeleiding en pelvische reëducatie. 

Ontdek onze discipline


bekkenbodem

Ann

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x