Balannz +

Kinesitherapie

Kinesitherapie is een discipline die zodanig gegroeid is, dat wij als therapeut de persoon als één geheel bekijken, en niet onderverdeeld in spieren en botten. We hebben ons verenigd in een team om zo ook met gespecialiseerde ogen te kijken hoe we patiënten zo goed mogelijk kunnen helpen.

Ondertussen zijn trots dat we een team hebben van 6 verschillende kinesitherapeuten.

Hieronder kan je wat meer informatie terugvinden over de verschillende specialisaties.

Je kan telefonisch een afspraak maken op 016/417741

Ofwel kan je online een afspraak boeken met Lode en Charlotte

Of je kan het inschrijvingsformulier via onderstaande knop invullen, en dan contacteren we je snel:


Manuele Therapie

Het woord zegt het zelf, de therapeut gaat manueel correcties aanbrengen indien er bewegings beperkingen merkbaar zijn. Aan de hand van een functioneel onderzoek wordt de oorzaak van de beperking of pijn opgespoord en zo beslist of er een manipulatie nodig is, of een andere aanpak vereist.

Dit is een specialisatie binnen de kinesitherapie.

Onze specialisten: Geert Prouvé, Charlotte Leonard en Lode Lemmelijn


Bekkenbodemtherapie/ pré- en postnatale begeleiding

Ons bekken en de bekkenbodemspieren  vormen de basis waarop ons lichaam steunt. Dat deze bij vrouwen na een bevalling of onder invloed van hormonale veranderingen verzwakken, heeft zijn impact op je sociale leven. Ook na een prostatectomie is het belangrijk dat we deze zone op een correcte manier gebruiken. 

Ook bij kinderen komen bekkenbodemproblemen meer en meer voor; denken we daarbij maar aan bedplassen, chronisch constipatie, chronisch blaasontstekingen ...

Onze aanpak verschilt naargelang de oorzaak enkel fysiek van aard is of ook stressgerelateerd.


'in the picture'

Onze specialist: Ann Neven

Relaxatietherapie 

Meer en meer onderzoek bevestigt hoe belangrijk veerkracht in ons leven is. Het is onze stressbestendigheid die bepaalt of we uiteindelijk last van stress zullen hebben of niet. We maken ook een duidelijk onderscheid in chronische of acute stress. Zowel met psychologische aandoeningen als fysieke klachten is het belangrijk om controle te houden over je stress-respons. We kunnen hier verschillende technieken voor gebruiken, waar we zowel de strikt westerse vormen kunnen inzetten, alsook de oosterse meditatieve methodes. Medische hypnose kan bij chronische aandoeningen een cirkel doorbreken om terug verder te gaan na een periode van stilstaan.

Onze specialist: Ann Neven

Psychomotoriek

In de psychomotoriek worden kinderen ondersteund in hun ontwikkeling en dit vanaf baby- leeftijd tot puberteit. We denken hierbij vooral aan begeleiding bij:

Grove en fijne motoriek; lateralisatieproblemen, schrijfmotoriek en visueel-ruimtelijke oriëntatie ...

Bij jonge kinderen kunnen we ondersteuning bieden bij oa prematuriteit; voorkeurshouding, tonusproblematiek en kruip- of stap achterstand ...

Bij aangeboren of niet aangeboren neurologische afwijkingen denken we oa aan Cerebral Palsy.

Onze specialist: Catherine Smeets


Neurologische revalidatie 

Bij kinderen denken we dan vnl aan cerebral palsy of niet aangeboren neurologische afwijkingen.

Bij neurologische aandoeningen bij volwassenen ( parkinson, alzheimer, dementie, CP,...) of na een beroerte is het onderhouden en verbeteren van de algemene conditie één van de prioriteiten. De juiste oefeningen zorgen ervoor dat de patiënt zijn of haar beperkingen in de dagdagelijkse activiteiten verminderen, om inactiviteit te voorkomen. Onze doelstelling: Een betere levenskwaliteit!

Onze specialist: Anne Gerards (bij volwassenen) en Catherine Smeets (bij kinderen)

Algemene revalidatie 

De basis van de kinesitherapie bestaat eruit om na een trauma of ortopedische/ oncologische operatie herstel zo optimaal mogelijk te bevorderen. Dit door zowel manuele interventies van de kinesitherapeut als door actieve oefeningen van de patiënt. We garanderen een individuele aanpak om zo samen de vooropgestelde doelen te behalen.

Onze specialisten: Anne Gerards, Geert Prouvé, Charlotte Leonard en Lode Lemmelijn

Gangrevalidatie - Geriatrische behandelingen

De ouderen onder ons zo lang mogelijk fit houden behoort tot de passie van onze therapeuten. Ze werken met hart en ziel om mensen zo lang mogelijk in hun thuissituatie zelfstandig te kunnen laten wonen. Dit kan noodzakelijk zijn na bv een orthopedische operatie, maar tevens bij stapproblemen die door inactiviteit of ouderdom ontstaan zijn. 

Indien verplaatsing moeilijk is en de behandeling het toelaat, komen wij daarvoor aan huis.

Onze specialist: Anne Gerards - Geert Prouvé - Catherine Smeets

Chronische pijn

Chronische pijn is een alom tegenwoordig probleem, waarvan de aanpak steeds erg verschillend is. Door jaren ervaring en bjischoling hebben we ons hierin zeer sterk verdiept en een eigen aanpak ontwikkeld die garandeert dat we alle nieuwe kennis hieromtrent gebruiken om een zo volledig mogelijk traject aan te gaan. Het vraagt een actieve medewerking van de patiënt, maar we beloven zo om nieuwe doelen terug haalbaar te maken. Doelen die misschien al jaren heel veraf leken...

Onze specialist: Ann Neven (start/ coaching), Geert Prouvé (activatie), Charlotte Leonard (activatie) en Lode Lemmelijn

Sportkinesitherapie 

Deze tak binnen de kinesitherapie bestaat vnl. uit preventie en herstel van kwetsuren die sportgerelateerd zijn.

De kinesitherapeut zal ook advies geven voor het terug opstarten met de sportactiviteiten, eventueel in samenspraak met de personal trainer.

Onze specialist: Geert Prouvé en Lode Lemmelijn

Shockwave

Bij ontstekingen van pezen of verkalkingen van pezen of slijmbeurzen blijkt volgens recente onderzoeken shockwave therapie zeer gunstige resultaten te hebben. De hoogenergetische impulsen zorgen voor een betere doorbloeding binnen de pijnzone waardoor het eigen lichaam de genezing bevordert.

Onze specialist: Geert Prouvé


Kinecoaching Obesitas/ Diabetes type 2

Bewegen is een belangrijk onderdeel van de behandeling van diabetes type 2 en obesitas. Anne begeleidt je graag bij het opbouwen en optimaliseren van een bewegingsschema zodat de positieve effecten van bewegen snel voelbaar zijn in je dagelijkse leven. Samen met jou bouwen we aan een fitter leven dat je makkelijk kunt volhouden.

Onze specialist: Anne Gerards


Select Fitness

Uniek concept: spreekt een grote fitness jou niet aan en wens je toch in alle rust en vertrouwen met een correcte begeleiding te werken aan je gezondheid, is onze studio uitermate geschikt.

Lees meer

Logopedie

Logopedie kan zowel bij kinderen als bij volwassenen hulp bieden bij leer- of schoolproblemen, ontwikkelingsachterstand, maar ook bv na neurologische problemen bij volwassenen of bij spraakproblemen.

Lees meer

Massages

We bieden verschillende soorten massages aan, elk met eigen karakteristieken: Sportmassage Cupping Guasha Relaxatie

Lees meer

Health consulting

Combineer mentale en fysieke veerkracht in een traject van health consulting.

Lees meer

Dieetkunde

"Feed your future self!" of met andere woorden: hanteer een voedingspatroon waar je toekomstige zelf je dankbaar voor zal zijn. Dit is het uitgangspunt van onze visie op voeding. We kunnen geen gezondheid nastreven zonder te rekening te houden met datgene waarmee we ons voeden.

Lees meer

Personal Training

Een personal trainer is de steun die je helpt om je je beter te doen voelen, vanbinnen en vanbuiten, om gezonder te zijn, meer te bereiken, effectievere doelen te stellen en vol te houden als je obstakels tegenkomt.

Lees meer

Psychologie/ coaching

Mind-Body connectie kunnen we met de kennis die er nu is, niet langer scheiden. Onze therapeuten helpen zowel kinderen als volwassenen om zich terug goed te voelen met zowel de talenten als de beperkingen die ze hebben.

Lees meer

Relaxatie therapie/ Mindfulness

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x