Balannz +

Relaxatie therapie/ Mindfulness

Relaxatie therapie

Chronische stress komt voor op alle leeftijden. Afhankelijk van je veerkracht belemmert je dit in je ontwikkeling of in je dagdagelijks leven. Relaxatietherapie is erop gericht om een 'Balannz' te zoeken tussen belasting en belastbaarheid. De technieken die gebruikt worden bestaan uit zowel westerse technieken als meditatietechnieken, ademhalingsoefeningen, medische hypnose, cranio- sacraal therapie e.a. ...

Er kan steeds via een uiterst professioneel meettoestel een stressprofiel uitgemeten worden, zodat je zelf objectief kan kijken hoe het met jouw stresslevel gesteld is.

Bij burnout, hyperventilatie, chronische pijnen e.a. is relaxatie een basis om lichaam en geest terug te laten samen werken. We werken vanuit een brede achtergrond zodat we steeds een geschikte methode voor iedereen kunnen vinden.

Relaxatietherapie doen we bij zowel kinderen als volwassenen.

Ann engageert zich om steeds up to date te zijn betreffende de aanpak van stressgerelateerde klachten. Zo heeft ze onlangs een opleiding aan Harvard University gevolgd over mind/body medicine, zodat er steeds vanuit een stevige basis gewerkt wordt.


Onze specialist:Ann Neven

Groepslessen relaxatie

Vanaf 2024 zal Geert Vancoppenolle relaxatie in groep geven.

Met een combinatie van psychoeducatie, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, aandachtsoefeningen en eenvoudige bewegingen, leer je hoe je tot rust kan komen, te midden alle drukte van het leven.

Deze reeks is voor wie last heeft van stress, (chronische) hyperventilatie, Long COVID, angststoornissen, spierspanningen of CVS/fibromyalgie. Ook bij bepaalde vormen van neurodiversiteit zoals ADHD, ADD en HSP kan deze reeks je elementen aanreiken die je kunnen helpen.

Praktisch:

Dinsdagavond van 19u tot 20u15, behalve tijdens schoolvakanties.

De relaxatie is een reeks van 15 sessies, die in het voorjaar en in het najaar gegeven wordt.

De volgende reeks start op 3 september en loopt tot en met de kerstvakantie. Geen les tijdens de allerheiligenvakantie. De reeks kost 150 Euro.

Een proefles kost 10 Euro maar wordt bij inschrijving voor de reeks van de prijs afgetrokken zodat het een gratis proefles wordt. Als je een sessie mist, kan je die “inhalen” door eens aan te sluiten bij aan een andere groep van Geert, bv de zachte yoga de volgende week of de relaxatie die hij in Leuven geeft.

inschrijven 

Mindfulness in groep

Iedereen wil gelukkig zijn maar heel dikwijls overkomen er ons dingen die ons ongelukkig maken.

Met de mindfulness 8 weken training leren we beter om te gaan met wat het leven brengt. Je leert vaardigheden om minder snel meegesleurd te worden door intense emoties, pijn of stress. Je leert belemmerende gedragspatronen te doorbreken. Je wordt veerkrachtiger tegenover stress, burn-out of depressie. Je leert toch gelukkig te zijn, ook al ervaar je moeilijkheden in je leven.

Deze reeks is voor wie beter wil omgaan met stress, pijn en emoties, wie last heeft van piekeren, zich soms depressief voelt of herval in depressie wil vermijden. Ook wie bewust wil leven vindt hier zijn gading.

Praktisch:

Zaterdagvoormiddag van 9u tot 12u15 (theepauze halverwege) gedurende 8 weken.

De volgende reeks is van 21 september tot 23 november. Geen les op 12oktober en 2 november.

De training kost 290 euro. Inbegrepen in de prijs zijn: 8 sessies van 3 uur, theepauze halfweg elke sessie, Mindfulness Werkboek "Krachtig en gelukkig leven in het nu" van David Dewulf, 27 digitale audiobestanden om thuis te oefenen, syllabus en een pdf-versie van mijn boek "Life sucks. Why?". Een proefles is niet mogelijk, maar eventueel kan je een kort vrijblijvend intake gesprek aanvragen.relaxatie
Select Fitness

Uniek concept: spreekt een grote fitness jou niet aan en wens je toch in alle rust en vertrouwen met een correcte begeleiding te werken aan je gezondheid, is onze studio uitermate geschikt.

Lees meer

Logopedie

Logopedie kan zowel bij kinderen als bij volwassenen hulp bieden bij leer- of schoolproblemen, ontwikkelingsachterstand, maar ook bv na neurologische problemen bij volwassenen of bij spraakproblemen.

Lees meer

Massages

We bieden verschillende soorten massages aan, elk met eigen karakteristieken: Sportmassage Cupping Guasha Relaxatie

Lees meer

Health consulting

Combineer mentale en fysieke veerkracht in een traject van health consulting.

Lees meer

Kinesitherapie

Kinesitherapie is een discipline die zodanig gegroeid is, dat wij als therapeut de persoon als één geheel bekijken, en niet onderverdeeld in spieren en botten. We hebben ons verenigd in een team om zo ook met gespecialiseerde ogen te kijken hoe we patiënten zo goed mogelijk kunnen helpen.

Lees meer

Dieetkunde

"Feed your future self!" of met andere woorden: hanteer een voedingspatroon waar je toekomstige zelf je dankbaar voor zal zijn. Dit is het uitgangspunt van onze visie op voeding. We kunnen geen gezondheid nastreven zonder te rekening te houden met datgene waarmee we ons voeden.

Lees meer

Personal Training

Een personal trainer is de steun die je helpt om je je beter te doen voelen, vanbinnen en vanbuiten, om gezonder te zijn, meer te bereiken, effectievere doelen te stellen en vol te houden als je obstakels tegenkomt.

Lees meer

Psychologie/ coaching

Mind-Body connectie kunnen we met de kennis die er nu is, niet langer scheiden. Onze therapeuten helpen zowel kinderen als volwassenen om zich terug goed te voelen met zowel de talenten als de beperkingen die ze hebben.

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x